Ευχαριστούμε Ελλάδα για την κληρονομιά μας! Μήνυμα Ισπανών καθηγητών και μαθητών

Ευχαριστούμε Ελλάδα για την κληρονομιά μας! Μήνυμα Ισπανών καθηγητών και μαθητών
Στην Ισπανία, καθηγητές και μαθητές πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν ένα βίντεο επτά λεπτών μέσα στο οποίο ευχαριστούν την Ελλάδα για την κληρονομιά της στην ανθρωπότητα σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής, από την αλφάβητο μέχρι και τη φιλοσοφία, κι από την ιατρική μέχρι και τον αθλητισμό.

Στην αρχή του βίντεο ακούγεται η φράση: «Μπορεί να μην το ξέρεις, αλλά μιλάς πολύ περισσότερα ελληνικά από αυτά που νομίζεις». Τότε, καθηγητές και μαθητές σε διάφορα μέρη, ευχαριστούν την Ελλάδα για την αλφάβητο, τα μαθηματικά, την ιστορία, τις Θερμοπύλες, τη φιλοσοφία, τη λογική, τους ιατρικούς όρους, την αστρονομία, τη δημοκρατία, τον Παρθενώνα, αλλά και τη μουσική, το κρασί, τον θεό Διόνυσο, τους μύθους, την τεχνολογία, για την Τροία, τη Σπάρτη, το θέατρο.
Στο τέλος, όλοι μαθητές σηκώνονται όρθιοι και φωνάζουν στα ελληνικά: «Ευχαριστούμε πολύ, με τρέλα!».

«Yo conozco mi herencia»Εγώ γνωρίζω την κληρονομιά μου») είναι η πρώτη φράση που φαίνεται γραμμένη στο βίντεο, υπογραμμίζοντας αφενός τις στενές σχέσεις κουλτούρας των δύο λαών της Μεσογείοy κι αφετέρου, τα θεμέλια που τέθηκαν την εποχή της ακμής της αρχαίας Αθήνας για τον πολιτισμό του Δυτικού κόσμου.
Οι Ισπανοί λένε «gracias» («ευχαριστώ») στους Έλληνες σε μια εποχή που οι δυο χώρες βιώνουν μία από τις σοβαρότερες κρίσεις στην ιστορία τους.

Επισημαίνεται ότι το βίντεο μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε που γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, χωρίς να ξέρει Ισπανικά πέραν του πασίγνωστου «gracias».

SHARE

Ramnousia

’Η αλήθεια απλά υπάρχει. Το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί... ’. Ramnousia.com - Νέα με άποψη, Σχολιασμός Επικαιρότητας, Αληθινές Ειδήσεις.

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που ξέρουν και αναγνωρίζουν τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού που πολύ φοβάμαι ότι οι Έλληνες έχουμε προ πολλού ξεχάσει, φυσικά κάποιοι έχουν φροντίσει έμμεσα και μεθοδικά γι' αυτό, βέβαια δυστυχώς γι' αυτούς και το λέω με μεγάλη μου χαρά ότι υπάρχει στο γενετικό υλικό του Έλληνα και στην ψυχή του δεν χάνεται, μπορεί να φαίνεται τώρα έτσι, αλλά δεν είναι...... είναι χαραγμένα στην Ελληνική μας ψυχή, και οι φίλοι μας οι Ισπανοί μας το θυμίζουν!!! τους ευχαριστούμε και τους ευχαριστούμε διπλά για το έχουμε μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή... και χαιρόμαστε και για το δικό τους μεγαλείο ψυχής, διότι όταν αναγνωρίζεις κάτι, σημαίνει οτι και ο ίδιος το κατέχεις..... ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΙΣΠΑΝΟΙ!!!!!!!!!!! Σας αγαπάμε κι εμείς..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή