Γιατί οι αρχαίοι δεν αρρώσταιναν από καρκίνο;

Γιατί οι αρχαίοι δεν αρρώσταιναν από καρκίνο;

Είναι ο καρκίνος ασθένεια της σύγχρονης εποχής; Δεν υπήρχε παλιά; Η έρευνα καταλήγει στο ότι ο καρκίνος δεν υπήρχε στα... αρχαία χρόνια. Είναι πιθανό να είναι προϊόν της σύγχρονης εποχής. Η άποψη αυτής έχει πολλούς υπερασπιστές αλλά και πολλούς πολέμιους.

Η καθηγήτρια Ροζαλί Ντέηβιντ και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ όπως και ο καθηγητής Ζίμερμαν του Πανεπιστημίου Βιλανόβα εκτιμούν ότι ο καρκίνος είναι νόσος που έχει να κάνει με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ισχυρίζονται ότι στην αρχαιότητα δεν υπήρχει καμία γενεσιουργός αιτία για τον καρκίνο. Η νόσος οφείλεται στη διατροφή, στις συνήθειες και στο περιβάλλον.


Σε μούμιες 3000 χρόνων σπάνια βρίσκονται ίχνη όγκων και μάλιστα πρόκειται για καλoήθεις όγκους. Το επιχείρημα ότι το προσδόκιμο της ζωής των αρχαίων ήταν μικρότερο, αποκρούστηκε από το γεγονός ότι το διάστημα από 25 μέχρι 50 χρόνων είναι αρκετό για να εμφανιστεί καρκίνος.

Ερευνώντας το θέμα ανακαλύπτουμε ότι οι πρώτες μορφές π.χ του καρκίνου του μαστού εμφανίζονται μετά τον 17ο αιώνα. Η στατιστική βέβαια λέει ότι το 90% των ανθρώπων που πεθαίνουν από καρκίνο είναι πάνω από 50 χρονών, οπότε εξετάζοντας τους κανείς πριν από τα 50 δε θα έβρισκε ίχνη της νόσου.

Τα συμπεράσματα δικά σας, καθώς υπάρχουν οι παράγοντες της κληρονομικότητας, της ηλιακής ακτινοβολίας ή της ραδιενέργειας.


Το παραπάνω εστάλη στο mail του Ramnousia από αναγνώστη
SHARE

Ramnousia

’Η αλήθεια απλά υπάρχει. Το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί... ’. Ramnousia.com - Νέα με άποψη, Σχολιασμός Επικαιρότητας, Αληθινές Ειδήσεις.

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 σχόλια:

 1. Σαφώς και ο καρκίνος είναι ασθένεια της σύγχρονης εποχής που σχετίζεται άμεσα με τις περιβαλλοντικές και διατροφικές συνθήκες, και συνολικά με την ποιότητα των γονιδίων των σύγχρονων ανθρώπων.

  Στην αρχαία εποχή το περιβάλλον ήταν σαφώς λιγότερο μολυσμένο από χημικά στοιχεία, η δε τροφή λιγότερο επεξεργασμένη. Αλκοόλ με την μορφή που το έχουμε σήμερα και κάπνισμα δεν υπήρχαν ως συνήθειες στον πληθυσμό, η δε κατανάλωση αλκοόλ περιοριζόταν κυρίως στο κρασί που αν είναι καλής ποιότητας είναι και ευεργετικό. ( και τότε ήταν.. δεν ψέκαζε κανείς τα αμπέλια του με παρασιτοκτόνα).

  Λόγο έλλειψης μεταφορικών μέσων ο πληθυσμός κινείτο και γυμναζόταν πιο πολύ και φυσικά ίσχυε και η φυσική επιλογή, όπου οι ασθένειες χτυπούσαν κυρίως τους πιο αδύναμους οργανισμούς.

  Το όριο ζωής στην αρχαία εποχή δεν ήταν τόσο μικρό όσο νομίζουμε. Ο λόγος είναι ότι στην εποχή εκείνη υπήρχε μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας στα νεογνά, ποσοστό που ρίχνει το συνολικό μέσο όρο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού στα στατιστικά της εποχής αν συμψηφιστεί με τις γεννήσεις και τους θανάτους.

  Αν κάποιο παιδί δηλαδή ξεπερνούσε τα τρία με πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του με καλή υγεία είχε πολλές πιθανότητες να φτάσει τα 60-70 χρόνια ζωής, ηλικίες δηλαδή που είναι αξιοπρεπώς μεγάλες.

  Οι άνθρωποι λοιπόν που επιβίωναν εκείνη την εποχή,είχαν ένα εξαιρετικά καλό ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο είχε την δυνατότητα να αντεπεξέλθει σε λοιμώξεις αλλά και σε μεταλλάξεις, που είναι κυρίως υπεύθυνες για τον καρκίνο.

  Στην σύγχρονη εποχή και με την κλασική ιατρική η οποία επιτρέπει μεν σε νεογνά με κακή υγεία να επιβιώνουν, ακυρώνεται εντελώς η φυσική επιλογή. Έτσι έχουμε ανθρώπινους οργανισμούς με επιβαρυμένα γονίδια, που μεταφέρουν από γενιά σε γενιά γενετικές αδυναμίες που αργά η γρηγορότερα και σε συνδυασμό με τις συνθήκες του περιβάλλοντος, βγάζουν "σφάλμα".

  Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε εκφυλιστικές ασθένειες και καρκίνους σε τεράστια ποσοστά στην σύγχρονη εποχή λοιπόν. Έχουμε παρέμβει τόσο πολύ στις διαδικασίες που η ίδια η φύση χρησιμοποιούσε ανέκαθεν ώστε να εξελίσσει τα διάφορα ήδη, που πλέον έχουμε μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Δεν βλέπω λοιπόν για ποιον λόγο θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε κιόλας γιατί μεγάλα ποσοστά του ανθρώπινου πληθυσμού, επιβιώνουν μεν αλλά όχι ακριβώς με τις καλύτερες συνθήκες καθαρά από την πλευρά της υγείας και της ποιότητας ζωής τους.


  ΑπάντησηΔιαγραφή