Στο διάολο η δημοκρατία

 Στο διάολο η δημοκρατία

Τις πέντε προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Αθήνα ο Νιλς Μούιζνιεκς, επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, και συναντήθηκε με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών, αλλά και με τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, με αντικείμενο συζήτησης «τις πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα».

Στο παραπάνω βίντεο ο Λετονός αξιωματούχος εξηγεί με φόντο την πρωτεύουσα τον σκοπό της επίσκεψής του και επισημαίνει τα αυτονόητα, πώς δηλαδή τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων και μισαλλόδοξης ρητορικής με πρωταγωνιστές «φορείς» συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος θέτουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία στην Ελλάδα και πως για την αντιμετώπισή τους η απαγόρευση του εν λόγω μορφώματος δεν είναι παρά το πρώτο βήμα σε μία σειρά ενεργειών, όπως η θέσπιση μεταναστευτικής πολιτικής, η ύπαρξη αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου και κυρίως ο διάλογος μεταξύ της ελληνικής κοινωνίας και των μεταναστών.

Δεν παραγνωρίζει βέβαια πως η επίλυση του προβλήματος δεν βρίσκεται εξολοκλήρου σε ελληνικά χέρια, προτρέποντας τις ευρωπαϊκές αρχές να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κοινωνικής αυτής επιδημίας, τη στιγμή που οι κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται διαρκώς.

Την επίσκεψη του Νιλς Μούιζνιεκς θα ακολουθήσει προσεχώς έγγραφη αναφορά με τα συμπεράσματα του επιτρόπου από τις επαφές που είχε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, τα οποία αναμένονται καταδικαστικά τόσο για τους «ακτιβιστές» της Χρυσής Αυγής, όσο και για τους υπόλοιπους ενδο- και εξωσυστημικούς συνεργούς τους. Μέχρι τότε όμως ο επικεφαλής της μόνης πατριωτικής παράταξης του τόπου βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αποδεικνύοντας πως η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, μόνο καρμανιόλες:ΠΗΓΗ
SHARE

Ramnousia

’Η αλήθεια απλά υπάρχει. Το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί... ’. Ramnousia.com - Νέα με άποψη, Σχολιασμός Επικαιρότητας, Αληθινές Ειδήσεις.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια: